Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیران شورا‌های صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی بوشهر، هرمزگان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد در نامه‌ای خطاب به رئیس دانشگاه‌های علوم پزشکی منطقه ۵ آموزشی کشور، خواهان لغو یا تعویق آزمون‌های غیر ضروری اسفندماه شدند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دبیران شورا‌های صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی بوشهر، هرمزگان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد در نامه‌ای خطاب به مهرزاد لطفی رئیس دانشگاه‌های علوم پزشکی منطقه ۵ آموزشی کشور نوشتند: به نمایندگی از دانشجویان، به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا و موتاسیون جدید انگلیسی ویروس در سطح کشور، خواهان لغو یا تعویق آزمون‌های غیر ضروری اسفندماه شامل پیش کارورزی و علوم پایه پزشکی و دندان‌پزشکی و جامعه داروسازی هستیم و درخواست رایزنی با وزارت بهداشت برای لغو یا تعویق این آزمون‌ها را داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این نامه آمده است:
نظر به آغاز و شدت یافتن موج چهارم ویروس کرونا در سطح کشور که موجب ایجاد وضعیت قرمز در استان خوزستان گردید و همچنین شیوع موتاسیون جدید انگلیسی ویروس (با سرعت ابتلا و کشندگی بالاتر) در سطح کشور بنا به گفته دکتر نمکی، وزارت محترم بهداشت و با توجه به آگاهی میدانی جنابعالی و رؤسای دانشگاه‌های مستقر در منطقه از وخامت وضعیت کرونایی، شورا‌های صنفی منطقه ۵ کشوری به نمایندگی از دانشجویان، به دلایل زیر خواهان لغو یا تعویق آزمون‌های غیر ضروری اسفندماه (با آمار قبولی بالای ۹۵ درصد) شامل پیش کارورزی و علوم پایه پزشکی و دندان‌پزشکی و جامعه داروسازی هستند:


۱-اساسا دور اندیشی بشر بر پایه محاسبه موازنه سود و زیان هر کار صورت می‌پذیرد و در این مورد در یک کفه ترازو جان دانشجویان و خانواده هایشان و به طور کلی سلامت «ایران عزیز» قرار دارد و در کفه دیگر آزمونی که تجربه‌های گذشته برگزار شدن یا نشدن آن، تاثیر بسزایی در روند پرورش دانشجو ندارد.


۲-با توجه به اینکه این آزمون در همه شهر‌های کشور برگزار نمی‌شود، تردد بین شهری در مسیر رفت و برگشت، احتمال انتقال این بیماری در زمان استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، پایانه‌های مسافربری و... که در آن‌ها تراکم به شدت بالاست را بیشتر می‌کند. این موضوع باعث افزایش شیوع بین افرادی می‌شود که در مسیر و در محل اتراق و آزمون با هم مواجهه نزدیک دارند؛ بنابراین به خطر افتادن سلامت دانشجویان و از طرفی تقویت موج جدید همه‌گیری ویروس را به دنبال خواهد داشت.


۳-عدم وجود خوابگاه‌های مناسب که در آن‌ها تراکم به حد غیرمجاز می‌رسد و یا مراجعه به منزل اقوام و... زمینه دیگری برای افزایش شیوع این بیماری و ضربه به نظام سلامت، دانشجویان و البته همه مردم خواهد بود.


۴-تجمع دانشجویان جهت شرکت در آزمون، حین، قبل و بعد از آن مخصوصا در شهر‌های پرجمعیت مانند اهواز، خرم آباد، تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز و... عاملی مهم در تشکیل کانون‌های کرونا خواهد بود. همین مسئله بعد از بازگشت دانشجویان شهر‌های اطراف به محل زندگیشان و اوج‌گیری موج بعدی منجر خواهد شد.


۵-برخی آزمون‌ها مانند کنکور و آزمون دستیاری به دلیل نبود روش جایگزین مناسب برای پذیرش دانشجو و همچنین ایجاد وقفه در تحصیل آنها، آزمون‌های ضروری به شمار می‌روند و لغو یا تعویق آن‌ها ممکن است به آسانی مقدور نباشد. این در حالی است که آزمونی مانند علوم پایه پزشکی و دندان‌پزشکی، پره انترنی و جامع داروسازی از این چنین ضرورتی برخوردار نیستند و با توجه به تجارب کسب شده در چند ترم قبل، لغو آن باعث ایجاد وقفه در تحصیل دانشجویان نمی‌گردد و همچنین خللی در روند آموزشی و تربیتی دانشجو ایجاد نمی‌کند.

لذا با توجه به امکان استفاده از روش‌های جایگزین مانند در نظر گرفتن معدل دانشجو در شرایط کنونی و با شدت گرفتن سیر صعودی بیماری کرونا و افزایش تعداد مبتلایان و همچنین افزایش قدرت سرایت و کشندگی ویروس جهش یافته لغو یا تعویق آزمون‌های غیر ضروری مانند علوم پایه و پره انترنی به جهت حفاظت از جان دانشجویان و خصوصا خانواده آن‌ها ضرورت می‌یابد.


۶-مسئله دیگر حضور کارآموزان پزشکی در آزمون پیش کارورزی ۹۹ است. پاندمی کرونا کارآموزی حضوری دانشجویان در بیمارستان‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار داد و باعث شد دوره کارآموزی دانشجویان پزشکی ورودی ۹۴ پیش از آزمون پیش کارورزی به اتمام نرسد و با توجه به اینکه طبق ماده ۱۶ آئین نامه آموزش پزشکی، امتحان پیش کارورزی باید در پایان دوره کارآموزی برگزار شود و نه در میانه آن، متاسفانه امسال این مهم محقق نمی‌شود.

لذا داوطلبان از دوره مطالعاتی یکسان و کافی محروم شده اند و این مسئله خلاف عدالت آموزشی است. در نهایت در این اغلب پذیرفته شده و به عنوان کارورز در بیمارستان‌ها حضور خواهند داشت، اما می‌توان با معیارهایی، چون اعمال سوابق تحصیلی از تجمع این عزیزان در این شرایط سخت جلوگیری کرد.


۷-با توجه به اینکه تعداد زیادی از دانشجویان از شهر‌های مجاور همچون اهواز، بندرعباس، شیراز و... که اخیرا موارد مثبت کرونای انگلیسی در آن دیده شده و با توجه به سخنان اخیر وزیر محترم بهداشت برای جلوگیری از رفت و آمد بین شهر‌های پرخطر و رعایت صد در صدی پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از مرگ و میر، لذا از جنابعالی، رؤسا و معاونین آموزشی محترم منطقه ۵ کشوری خواهشمندیم، با دقت نظر و توجه ویژه به این شرایط، نسبت به رایزنی با وزارت بهداشت در خصوص لغو یا تعویق این آزمون‌ها اقدام فرمایید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ویروس کرونا آزمون جامع علوم پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی شورا های صنفی پیش کارورزی علوم پایه منطقه ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۶۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین فرشیدی گفت: در راستای دستور وزیر بهداشت و با توجه به ماموریت مهم و جدید جوانی جمعیت (دستیابی به نرخ باروری ۲.۵) تقویت ساختار تشکیلاتی متناظر مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور امری ضروری بود که پس از بررسی‌های کارشناسی صورت گرفته توسط معاونت‌های توسعه و بهداشت به جمع بندی نهایی رسید و ابلاغ شد.

وی بیان داشت: از جمله مواردی که در ساختار جدید به آن توجه ویژه شده است موضوع بازنگری گروه‌های سنی بود که با توجه به این اقدام و تقویت ساختاری صورت گرفته انتظار می‌رود شاهد رشد و شکوفایی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور باشیم.

مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت پیش از این با عنوان دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس در معاونت بهداشت وزارت بهداشت فعالیت داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • رقابت داوطلبان شانزدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی در دانشگاه آزاد یزد
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس در دست بررسی است
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه
  • پایگاه اتوبوس آمبولانس در بویراحمد کلنگ‌زنی شد
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان